Zeynebiye Toplumu Zalime Diz Çökmeyenlerin Takipçisidir – BÖG

1270

Birleşik Özgürlük Güçleri resmi twitter hesabında yapılan açıklama:

11.10.2016

ZEYNEBİYE TOPLUMU ZALİME DİZ ÇÖKMEYENLERİN TAKİPÇİSİDİR.

AKP-IŞİD faşizmi mezhepçidir.

-AKP faşizmi her geçen gün Ortadoğu’daki katliamcı politikasını devam ettirmekte, Suriye ve Irak’ı işgal ederek özellikle Şii’lere karşı saldırılar planlamakta ve hatta uygulamaktadır.

-IŞİD saldırılarından kurtulan Türkmen ve Arap Şii’lerinin Irak’ın Tazehurmatu, Telafer ve Felluce kentlerinde kamplarda yaşadıkları açlık, yoksulluk ve sefaletin sorumlusu ülkeyi yöneten Erdoğan ve AKP hükümetinin tekçi-faşist ideolojisidir.

-Faşist AKP iktidarının olası bir Musul operasyonundan hedeflediği aynı bölgeye operasyon düzenleyecek olan Şii milislerle Sünni aşiretleri birbirine düşürüp Şii-Sünni çatışmasını körüklemek ve kendisine buradan yeni sömürü alanları oluşturmaktır. Erdoğan’ın “Musul’un kontrolünün Sünnilerde olmasını istiyoruz” söylemi bu durumun ispatıdır.

-Yemen’de Husilere karşı yapılan vahhabi Suud destekli saldırılar ve tırmanan iç savaşın ve bombardımanlarla katledilen halkın sorumluları emperyalist güçler ve onların taşeronu Erdoğan’ın AKP hükümetidir.

-Başfaşist Erdoğan’ın F.Gülen cemaatini kötülerken ”Bunlar Şia’dan daha beter” söylemi, AKP iktidarının Sünni olmayan diğer inanç ve kültürlere karşı nasıl bir kin ve nefret içinde olduğunun göstergesidir.

-Başfaşist Erdoğan’ın “Caferileri kazanacağız” söylemi, farklı inanç ve kültürlerin yok sayılmasının ve aşağılanarak dışlanmasının örneğidir.

Her gün Aşura, Her yer Kerbela.

-AKP-IŞİD faşizmi Kerbela hadisesini her gün bir yerlerde tüm halklara ve ezilenlere yaşatmaktadır.

-İmam Hüseyin, ailesi ve akrabalarıyla birlikte günlerce susuz bırakıldıktan sonra Kerbela’da uğradığı insanlık dışı katliam aslında bir son değildir. Mazlumların zulme ve zorbalığa karşı başkaldırışının ve isyanının bir başlangıcıdır.

-Caferiler Emevi zorbalığının başlattığı ve onların mirasçısı AKP-IŞİD terör örgütünün devam ettirdiği bu mezhepçi, baskıcı ve katliamcı politikaya karşı bulundukları her yerde diğer halklarla dayanışarak direnmektedir.

-Kerbela’dan beri Hüseyin olduk, Abbas olduk, Zeynep olduk asla zalime baş eğmedik ve eğmeyeceğiz!

-AKP’nin sadakasına el açmayan Zeynebiye toplumu inanç ve kültürel mirasını korumak ve zalimlere karşı direnmek için sadece mazlumların özgücüne güvenmektedir.

-Bedeli ne olursa olsun Caferilerin boğazından zalimin bir lokması bile geçmemiştir ve geçmeyecektir.

Caferiler, varoluşlarını ve özgürlüklerini AKP-IŞİD faşizmine karşı savunacaktır.

-Şii’ler, Sünni’ler ve diğer mezheplerle inançlar, faşizmin yönlendirmeye çalıştığı gibi birbirimizle değil, AKP-IŞİD faşizmine karşı savaşacağız.

-Faşizme ve emperyalizme karşı birleşerek özgürleşeceğiz.

-AKP bizi “kazanamaz” fakat biz onu yok edebiliriz.

-Diyanet diye adlandırılan baskı-zulüm kurumunu ortadan kaldırarak inançların asimile edilmesini engelleyeceğiz.

-Muaviye ve Yezid’lere boyun eğmedik, mirasçılarına da Zülfikar’ın adaletini öğretiriz.

Onursuz bir hayat sürmektense izzetli ve erdemli bir ölümü tercih ederiz.

Hüseyin’lerin, Abbas’ların, Zeynep’lerin direnişi, Mahir Arpaçay’ların AKP-IŞİD faşizmine karşı savaşında büyüyor.

Özümüzü savunuyoruz, faşizmi mutlaka ezeceğiz!

BİRLEŞİK ÖZGÜRLÜK GÜÇLERİ