Birleşik Özgürlük Güçleri, IŞİD’in elinde esir olarak tuttuğu 2 TSK mensubu askeri yakarak katletmesi üzerine twitter üzerinden bugün yazılı bir açıklama yayınladı.

Özgürlük Güçleri’nin yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Türkiye ve Suriye’de faşist AKP’nin IŞİD ve Nusra gibi faşist çeteleri beslediğini ve desteklediğini bilmeyen yoktur. El Bab’ta faşist çeteler esir aldıkları iki TC ordusu askerini yakarak işkenceyle öldürdüler. Bu askerlerin ve diğerlerinin esas katili faşist AKP ve başfaşist Erdoğan’dır. Faşist parti işlediği insanlık suçlarının üstünü örtmek ve kendini aklamak için TC ordusu askerlerini kasıtlı öldürtmektedir.

Faşist partinin MİT tırlarıyla IŞİD ve diğer çetelere silah ve mühimmat taşırken suç üstü yakalandığını Türkiye ve bölge halkları unutmadı. Faşist partinin Kuzey Suriye’yi işgal etmek için uyguladığı düzenek MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın deşifre olan bir konuşmasında ortaya çıkmıştı:

“Şimdi bakın bakın komutanım  şimdi biz gerekçeyse gerekçeyi, ben öbür tarafa dört adam gönderirim, sekiz tane boş alana füze attırırım. Problem değil o gerekçe üretilir” (Bu konuşmasında MİT müsteşarı Hakan Fidan Suriye’yi işgal etmek için sahte bahane üretmeyi önermişti)

AKP-IŞİD faşizmi riyakar ve münafıktır. Bunlar islam veya herhangi bir dini-inancı savunmamaktadır. Bunların dini para imanı iktidardır. Dün IŞİD çetelerine Antep’e füze attıranlar bugün askerleri öldürtmektedir.
Yakılarak işkenceyle öldürülen askerler halkın vicdanına şöyle sesleniyorlardı:

2-turk-askeri-isid-oldurdu“ Ey Erdoğan! Bizim bu hale köpek gibi düşmemizin sebebi sensin”
“Bizim düştüğümüz zillet durumunun sebebi AKP hükümetidir. Uzun zaman kurtarılmayı bekledik. TSK askerine hiçbir değer vermedi”

İşçiler, emekçiler, halklar! Bu ordu sizin ordunuz değildir. Bu orduda sizin böcek kadar değeriniz yoktur. Bu ordunun komutanları sizlere sinek kadar değer vermiyor. Başfaşist Erdoğan’ı kurtaran Genelkurmay başkanı Hulusi Akar’ın 15 temmuz başarısız darbe tiyatrosundan sonra askerler koyun gibi kesilirken, linç edilirken kılı bile kıpırdamamıştı unutmayın.

Emekçi çocukları, genç subay ve ast subaylar!  Bu orduya dair ”milletin ordusu, bu ordu vatan savunuyor, bu ordu peygamber ocağıdır, bu ordu kahraman bir ordudur”  gibi sarf edilen  sloganlar gerçek değil kaba yalanlardır. Bu ordunun çok sahibi vardır ama asla milletin ordusu değildir. TSK en başta NATO’ nun ordusudur. Nato’dan sonra sermayenin TÜSİAD’ın ordusudur. Bu ordu faşist AKP’nin ordusudur. Başka sahipleri daha vardır ama asla halkın ordusu değildir. Katillerinize, sizi sömürenlere hizmet etmeyin. Kirli bir savaşın, kanlı çıkar oyunlarının piyonu olmayı kabul etmeyin.

Müptezel, aciz ancak sivillere-tutsaklara gücü yeten insanlık dışı, haysiyetsiz faşist IŞİD çetelerinden kimse çekinmesin ve korkmasın. Zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur. Özgürlük Güçleri faşist IŞİD çetelerini üredikleri her yerde ezmiş ve imha etmiştir. Güçlerimiz  düşmanımız olsa bile bir ordunun tutsak düşen askeri yakılarak işkenceyle öldürülmesin diye faşizme karşı özgürlük meşalesi olmaya hazırdır. Özgürlük güçleri AKP-IŞİD faşizminin çarkına vurmaktadır ve kirli düzeneklerini mutlaka dağıtacaktır. Mazlumların hesabını  faşist katillerden sorduk soracağız.

Saraylarınızı başınıza yıkacağız!

AKP-IŞİD faşizmini ezeceğiz!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız