Birleşik Özgürlük Güçleri Mahir Çayan ve arkadaşlarının katlediliş yıl dönümünde bir açıklama yayınladı. Açıklamanın tam hali şöyle:

“30 Mart: Devrimde Kararlılık, Halka Bağlılık, Öncüde Israr

Bugün 30 Mart…

Türkiyeli devrim ülke tarihinin önemli bir kavşağına daha stratejik eksikleriyle giriyor. Devrimci öncünün eksikliğiyle, onun harekete geçiremediği yığınların eksikliğiyle…

Tarihin belirli kavşaklarındaki boşlukları doldurmak için inisiyatif alanlar kahramanlardır.

30 Mart’ın kuşaklar ve kuşaklar sonrasında hala her devrimci için taptaze bir başlangıç olması bir kahramanlık abidesi olmasındandır. Devrim için bir yola çıkış tarzının bayrağı olmasındandır.

Türkiye devrimci hareketi bu abidenin ayakta kalması ve bayrağının dalgalanması için sonraki kuşaklarda da kahramanlardan, kahramanlıklardan çok yoksun kalmadı; ama 30 Mart tarihinin boşluğunu dolduramadı, çünkü görüldü ki 30 Mart’ın devrim tarihimizde bıraktığı boşluk ancak proletarya ve emekçi halkların tarihsel eylemiyle dolabilecektir.

30 Mart halk sınıflarının doğulu biadını itiraza, tevekkülünü isyana kaldıracak öncü ateşidir. Ve oportünizmin onlarca yıllık çabalarına karşın söndürülemeyecek kadar güçlüdür.

Bu ateş Rojava devriminin rüzgarıyla artık yeniden harlanmaktadır.

Mücadeleyi referandumun sonuçlarına göre değil devrimin ihtiyaçlarına göre yönlendirmenin iradesi 30 Mart’ın yeniden yükselen ateşinde tavlanmaktadır.

Bu irade sadece bir dayanışma iradesi değildir. Savaşanlar zaten dayanışır. Türkiye ve Kürdistan devrimleri arasındaki siper yoldaşlığı zaten bu dayanışmanın şiarıdır.

30 Mart iradesi bir savaş iradesidir. Bu irade, devrimde kararlılık, halka bağlılık, öncüde ısrar yeminidir. Bu yemin savaşçılarımıza, savaşçılığımıza içkindir.

Kızıldere kararlılığın, devrimciliğin, yoldaşlığın adıdır.

Kızıldere göğü fethe çıkan Komünarların devrimin olduğu her yerde yaşayan eseridir.

Bir kez daha ON’lardan Bedrettin’e, Mahir’e, Aziz’e, Eylem’e, Robin’e, Muzaffer’e tüm yoldaşlarımızı anıyor, zafer sözümüzü yeniliyor ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Devrim için hiç durmadan savaşanlara ve ölümsüzleşenlere bin selam olsun!

Kızıldere Son Değil Savaş Sürüyor!”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız