Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) 24 Nisan günü Şengal ve Qereçox’a yapılan hava saldırısı ile ilgili açıklama yaptı. DKP yaptığı açıklamada AKP-MHP faşist ittifakının referandumda aldığı yenilginin üzerini örtmek ve kitlesel muhalefeti bastırmak için bu saldırıyı düzenlediğini kaydetti. DKP, bombardımanlara ve  faşist saldırganlığa karşı tüm bölgede devrim cephesini ve devrimci savaşı yükselterek cevap vereceklerini belirtti. Açıklamanın tam hali şöyle:

Bombardımanlara Devrimci Savaşı Yükselterek Cevap Vereceğiz

24 Nisan 2017 tarihinde TSK’ya ait savaş uçakları Şengal ve Qereçox bölgesinde bulunan YBŞ ve YPG noktalarını bombaladı. Bu saldırı yalnızca Kürt halkına ve PKK ye dönük değildir, tüm bölge halklarına yönelik faşist bir saldırıdır ve savaşı tüm bölgeye taşımıştır.

AKP-MHP faşist ittifakı referandumda aldığı açık yenilgisini örtmek ve kendisine karşı büyüyen kitlesel muhalefeti bastırmak için bu kanlı saldırıyı tezgahlamıştır. TC devleti de Tayyip Erdoğan da 40 yıldır çok iyi biliyor ki, bu ve benzeri kanlı saldırılar PKK’nin mücadelesini durdurmak bir yana daha da büyütmektedir. Gerçekte bombalanan Kürt mevzileriyle birlikte, Türk ve Kürt halklarının özgür geleceğidir.

Uçaklar Kürt mevzilerini bombalıyor sananlar fena halde yanılıyorlar. Türk Hava Kuvvetleri dün Türkiye’nin laik, demokrat, alevi, işçi ve emekçilerinin, gençliğin, kadınların tepesine yağdırıldı. Kim farkında veya değil bu aşamadan sonra Kürt mevzilerine dönük her saldırı içerde Türk cihadizmini kurmaya hizmet etmektedir. Siyasetle uğraşan bu gerçeği görmek zorundadır. Bu gerçeği görmeyen veya görmek istemeyen tüm kişi, kurum, siyaset, parti, örgüt, komünist, sosyalist hangi sıfatı taşırsa taşısın Türk faşist şeriat düzeninin kurulmasına yardımcı olmaktadır.

Bu yeni bir durumdur, bir kaç mevzinin bombalanmasıyla sınırlı değildir, yeni ve kapsamlı bir politik sürecin açılımıdır. AKP-IŞİD faşizmi hem içerde hem dışarda savaşı yaymak dışında ayakta kalamayacağının bilincindedir.

DKP kalın çizgilerle ve yüksek sesle siyaset sahnesindeki tüm güçlere bu temelde saflarını yeniden gözden geçirmeleri ve düzenlemeleri için uyarı görevini yapıyor. Ağlamıyor yakınmıyoruz, bu alçak ve kalleş saldırılarla sonuna kadar savaşacağız. Ülkemizi, halklarımızı ve kendimizi bu cihatçı katillerin ayakları altında çiğnetmeyeceğiz. İçerde dışarda bu bombardıman ve akabinde devam edecek faşist saldırganlığa karşı bizlerde tüm bölgede devrim cephesini ve devrimci savaşı yükselterek cevap vereceğiz.

AKP-MHP bu saldırıyı bir güç gösterisi olarak yansıtmaktadır. Gerçekte tartışmasız olarak bu saldırı faşizmin çaresizliğini ve çırpınışını ortaya sermiştir. Uçak filolarının ve katliamların haklı davaları durdurduğu veya gerilettiği görülmemiştir. Bombalarla hiçbir yerde halkların mücadelesi gerilememiş, tersine yaygınlaşıp güçlenmiştir.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız