Hapishane servis otobüsüne yapılan bombalı eylemi HBDH üstlendi

1512

İzmir’in Buca İlçesi’nde hapishane servis otobüsüne yönelik bombalı eylemi HBDH üstlendi.

Hapishanelerde tutsaklara dönük saldırılara karşı 31 Ağustos günü saat 08’da İzmir’in Buca İlçesi’nde hapishane servis otobüsüne yönelik gerçekleşen bombalı eylemi Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) üstlendi.

Aydın-İzmir Otoyolu’na yakın olan Buca-Koop Mahallesi’nde, Ahmet Piriştina Bulvarı ile 1401 Sokak kesiştiği yerdeki plastik çöp konteynerine konulan patlayıcının, 31 Ağustos günü saat 08.00 sıralarında cezaevi servis otobüsü geçerken infilak ettirilmesi sonucu 10 kişi yaralanmıştı.

 

HBDH’nin, İzmir’deki eyleme ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde;

Faşist diktatör Erdoğan ve çetesi, özgür ve onurlu bir yaşam mücadelesi veren tüm emekçilere azgınca saldırmaya devam ediyor. İşçilerin ve ezilenlerin her demokratik ve devrimci eylemini gazla, copla, dipçikle, kelepçeyle, kurşunla boğmaya çalışıyor. Dağları bombalıyor, ormanları yakıyor, yoksul halkımızın yaşam alanlarını yıkıyor. Boğazına kadar suça ve zulme batmış bu halk düşmanları ayakta kalmak için, dört elle, sömürgeci savaşa, faşist teröre, OHAL’e ve KHK rejimine sarılmış durumdalar.

Sayıları yüzbinlere ulaşan kadın, erkek, LGBTİ politik tutsaklar ve adli tutuklular da diktatör ve çetesinin yönettiği faşist devlet terörünün hedefindeler. Uzun zamandır, sürgün, tecrit, işkence, hak gaspı terörüne maruz kalıyorlar. Kadın tutuklulara yönelik başta taciz olmak üzere çeşitli cinsiyetçi saldırılar uygulanıyor. Her hapishane bir Nazi kampına çevrilmeye çalışılıyor. Son olarak ise, Guantanoma’ya secde ettiğini açıklayan diktatör, tek tip elbise saldırısının başlatılacağını açıkladı.

Bütün bu faşist, cinsiyetçi devlet terörüne ve hak gasplarına karşı, 31 Ağustos sabahı İzmir Buca’da, hapishane personelini taşıyan bir servis aracını bombaladık.

Adalet Bakanlığı adlı adaletsizlik ve zulüm bakanlığını, hapishane müdürlerini, gardiyanları, işkenceci hapishane müdürleriyle işbirliği yapan diğer personeli uyarıyoruz. Politik tutsaklara, adli tutuklulara saldırıları durdurmazsanız halklarımızın devrimci adaletinin gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız