Avrupa’da Efrîn’de ki katliama dur demek için halklar her gün sokakta

1334

BRÜKSEL: Belçika’nın başkenti Brüksel ile Anvers kentlerinde sokağa çıkan binler Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Belçika’nın başkenti Brüksel ile Anvers kentinde Türk devletinin soykırım saldırıları protesto edildi.

Brüksel’de Kürdistanlılar dün geceden bu yana alanlarda. NAV-BEL ve YJK-B öncülüğünde toplanan kitle, Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra “PYD, YPJ” yazılı pankart açarak Brüksel Midi Tren istasyonunda eylem yaptı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin Kürdistan’daki katliamlarına dikkat çekti. “Avrupa finanse ediyor, Erdoğan çocuk, kadın demeden katliam yapıyor” denilen konuşmalarda ardından eylem sloganlarla Kürt derneğine kadar yapılan yürüyüş ile sona erdi.

Brüksel’de Kürdistanlılar dün gece de eylemdeyi. Gare Centraal önünde toplanan kitle Grand Place’a kadar bir yürüyüş düzenledi.

ANVERS: Belçika’nın Anvers kentinde de Kürdistanlılar Gare Centraal Meydanı’nda sivil itaatsizlik eylemi yaptı. Ardından da Anvers derneğine kadar yürüyen kitle saldırılara tepkilerini gösteri.

Stuttgart: Almanya’nın Stuttgart kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları protesto ediliyor. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı eyleme Alman polisi saldırıyor.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları Avrupa’nın her kentinde kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

Türk devletinin yüzbinlerce sivilin yaşadığı Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları Almanya’nın Stuttgart kentinde de 5 bin kişinin katıldığı bir eylemle protesto ediliyor.

Kentin her sokak ve caddesinde eylemde olan kitleye Alman polisi biber gazı ile saldırdı.

“Her yer Efrîn, her yer direniş” sloganı atan kitlenin saygı her geçen dakika artarken, polis kitlenin yürümesini engelliyor.

Kitlenin eylemi bitirmesi için baskı yapan polis, insanları gözaltına alıyor.

Düsseldorf: Almanya’nın sabah saatlerinde Düsseldorf Havaalanı’nda sivil itaatsizlik eylemi yapan kitleyi polis ablukaya alarak, kimlik kontrolü ve fotoğraf çekerek serbest bırakmıştı.

Düsseldorf HBF önünde eylem yapan kitleyi polis ablukaya aldı. Eylemdeki kitle, Düsseldorf ve çevresinde yaşayan halka, acil toplanma çağrısı yaptı.

Kitle, HBF önünde tram hatlarını durdurarak eylemlerini sürdürüyor.

ZÜRİH: Zürih’te bir araya gelen 10 bin kişi, Türk devletinin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarına karşı yürüdü.

Yürüyüşe telefonla bağlanan YPG Efrîn Sözcüsü Nuri Mehmud, Efrîn halkının sonuna kadar direneceğini ifade ederek, “Sınırları aşan direniş, cephede savaşan bizlere büyük güç veriyor. Avrupa’da alanlarda olan halkımızı selamlıyor ve diyoruz ki; direniş daha da büyütülmeli” şeklinde konuştu.

İsviçre’nin kentlerinden bir araya gelen 10 bini aşkın kişi, Zürih’te gerçekleştirdikleri görkemli yürüyüşle Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e dönük soykırım saldırılarını protesto etti.

Zürih Helvetiaplatz’da “Efrîn yalnız değildir”, “İşgalci Türk devleti”, “Katliamı durdurun”, “Her yer Efrîn her yer direniş” pankartları arkasında bir araya gelen 10 bini aşkın kişi, Zürih’in en işlek caddelerinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle “Efrîn yalnız değildir” mesajı verdi.

HER YER EFRİN HER YER DİRENİŞ

Türkiyeli, 4 parça Kürdistanlı örgütlerin ve İsviçreli alternatif gruplarında destek verdiği yürüyüşe, 7’den 70’mişe her yaştan insan katılarak Türk devletine öfke kustu. Yürüyüş boyunca Türk devleti ve Erdoğan’ı lanetleyen dövizler taşınırken, hep bir ağızdan atılan “İşgalci Türk devleti”, “Katil Erdoğan”, “Efrîn yalnız değildir”, “Her yer Efrîn he yer direniş” sloganları Zürih’te yankılandı.

Geçilen güzergâhlar üzerindeki köprü ve işyerlerine YPG ve YPJ bayraklarının asıldığı yürüyüşte, Kürt gençleri sık sık hava fişekler patlattı.

Efrîn’de yaşanan sivil katliamlardaki Türk devleti, Rusya ortaklığına da dikkat çekilen yürüyüşte, BM ve uluslararası güçlerin Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı sessiz kalmasına tepki gösterildi.

YPG SÖZCÜSÜ MEHMUD: AVRUPA’DAKİ DİRENİŞ BİZE GÜÇ KATIYOR

Burkliplatz’da kısa bir ara verilen yürüyüşe, YPG Efrîn sözcüsü Nuri Mehmud telefonla bağlanarak Avrupa’da alanlara çıkan Kürdistanlı ve dostlarını selamladı. Efrîn’de son bir kişi kalana kadar direneceklerini ifade eden Mehmud, “Efrîn halkı sonuna kadar direnecek, bütün dünya bunu böyle bilsin” dedi. Avrupa’da alanlara çıkan milyonlarca insanın direnişlerine güç kattığını söyleyen Mehmud, “Her yer eylem alanına çevrilmeli, sınırları aşan direniş cephede savaşan bizlere büyük güç veriyor. Bunun için direnişi her alanda daha da yükseltmeliyiz” dedi.

SOKAKLARI TERK ETMEYECEĞİZ!

Daha sonra yürüyüşlerine devam ederek Helvetiaplatz’a geri dönen 10 bin kişi, burada bir miting gerçekleştirildi. Mitingde yapılan açıklamada Türk devletinin Efrîn’deki dönük soykırım saldırılarının geldiği aşamaya dikkat çekilerek, Avrupa’daki halkın sokakları asla terk etmeyeceğine vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmalarına ardından kitlenin, Türk devleti aleyhine attıkları sloganlar eşliğinde miting alanında bekleyişi devam ediyor.

SAARBRÜCKEN: Almanya’nın Saarbrücken kentinde Kürdistanlılar bugün de eylemdeydi. Europa Galerie önünde toplanan kitle Efrin’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte “Bijî berxwedana Efrine” sloganları atıldı.

Yeniden Europa Galerie’nin önüne gelen kitle burada bir miting yaptı.

Mitingde bir konuşma yapan Saarbrücken DKTM Eş Başkanı Dilan Akoğan, her yeri direniş alanına çevireceklerini söyledi.

Eylem “Biji Serok Apo” ve “Bijî berxwedana Efrinê” sloganları ile sona erdi.

HANNOVER: Almanya’nın Hannover kentinde de binler Efrin için alanlara çıktı.

Hannover HBF önünde bir araya gelen kitle kentin en kalabalık caddelerinden yürüdü.

“Biji berxwedana YPG”, “Biji berxwedana YPJ”, “Biji berxwedana Efrine”, “Katil Erdoğan”, “Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor” sloganları attı.

AACHEN: Almanya’nın Aachen kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto ediyor.
Aachen Kürt Halk Evi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi taşıdıkları YPG/YPJ, PYD bayraklarıyla, “Bijî berxwedana Efrîn” “Bijî YPG/YPJ” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarıyla kent merkezi olan Elisenbrunnen meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Elisenbrunnen meydanında bir miting gerçekleştiren Kürdistanlılar Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşundan sonra söz alan NAV-DEM üyesi Xalit Taşkıran, “Önder Apo felsefesiyle yoğrulan, Şehitler kanıyla sulanmış bu devrim karşısında barbar Türk devleti ve çeteleri yenilgiye uğrayacaktır” dedi.

MÜNSTER: Almanya’nın Münster kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek için alanlara döküldü.

Münster kentinde Türk devleti ve çetelerinin Efrin’e yönelik düzenlediği saldırılar ve sivil katliamları protesto etmek amacıyla eylem düzenleniyor.

Sivil itaatsizlik eylemi yapan kitle hala meydanlarda.

TRIER: Almanya’nın Trier kentinde de Kürdistanlılar alanlardaydı. Viehmarktplatz önünde toplanan kitle bir miting düzenledi. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde, “Biji berxwedana Efrinê” sloganları atıldı.

Eylemde söz alan Saarland DKTM temsilcisi Pehlevan Roj, Efrin direnişini selamlayarak, Avrupa’a yaşayan Kürdistanlılara serhildan çağrısı yaptı.

STOCKHOLM: İsveç’in başkenti Stockholm’da da Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Yüzlerce kişi saat 14.00’da İsveç Dışişleri Bakanlığı binası önünde bir araya geldi.

“Katil Erdoğan” sloganları eşliğinde İsveç Parlamentosu’na yürüyen kitleye polis saldırdı. Kısa süreli bir gerginliğin ardından polis barikatını aşan bir grup kadın, parlamento binası girişine ulaştı.

Polis, parlamento binası önüne gelen kadınlara sert bir şekilde saldırdı.

Parlamento binası önünde bir süre eylem yapan kitle daha sonra ise Sergelstorg Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüş boyunca, “DAİŞ =Erdoğan”, “Efrîn kanıyor dünya suskun”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Dortmund: Almanya’nın Dortmund kentinde Kürt gençleri düzenledikleri sivil itaatsizlik eylemi ile Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırılarını sivil itaatsizlik eylemi ile protesto etti.

Dortmund’da bir araya gelen gençler Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal amaçlı saldırılarını protesto etmek amacıyla yolları trafiğe kapatarak, sivil itaatsizlik eylemi düzenledi.

Bremen: Erfin’e yönelik düzenlenen işgal ve soykırım saldırıları Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen kitlesel bir eylemle protesto edildi.

Bremen HBF önünde bir araya gelen kitle sloganlar eşliğinde ve YPJ, YPG flamaları ve bayraklarla yürüyüşe geçti.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşten sonra ise Bremen Eyalet Parlamentosu önünde bir miting yapıldı.

Mitingde Bremen Êzidî Federasyonu, Deutsche Soli, PYD kadın temsilcisi adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda Efrin’de 51 gündür direnişin sürdüğüne dikkat çekilerek, “Kobanê gibi Efrin’i de sahiplenmeliyiz” mesajı verildi.

Mitingden sonra kitle, parlamento önünde sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Kitle, yarın yapılacak eyleme katılım çağrısı ardından dağıldı.

KOPENHAG: Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da düzenlenen eylem ile protesto edildi.

Danimarka’da yaşayan Kürdistanlıların düzenlediği yürüyüş Danimarka Parlamentosu önünde saat 14.00’da düzenlenen miting ile başladı.

Mitingden sonra kitle, kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 3,500 kişinin katıldığı yürüyüş Belediye Meydanı’na kadar devam etti.

Kitle yarın saat 12.00’de ABD ve Rusya Konsoloslukları önünde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı ile sona erdi.

Fransa: Lyon kentinde de Kürdistanlıların düzenlemek istediği yürüyüşü polis engellemek istedi. Ancak kitlenin kararlı duruşu ile eylemini yaptı.

Yürüyüş boyunca bildiriler dağıtıldı ve Türk devletinin soykırım saldırılarının kınandığı sloganlar atıldı.

DEN HAAG: Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları Hollanda’nın Den Haag kentinde kitlesel bir eylemle protesto edildi.

KÖLN: Öğle saatlerinde parlamento önünde miting yapan kitle mitingin sonlanmasından sonra merkez istasyonuna yürüyüş düzenledi.

İstasyonda sivil itaatsizlik eylemi yapan kitle, “İşgal kırılana kadar alanlardan çekilmeyeceğiz” mesajı verdi.

“Terörist Türkiye, katil Erdoğan” sloganları ile eylem sona erdi.

Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal ve soykırım saldırıları Almanya’nın Köln kentinde protesto ediliyor. Kitle HBF önünde düzenlediği eylem ardından yürüyüşe geçti.

ANF Images

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız