HBDH, PKK’nin kuruluş yıldönümünde direnişi yükseltmeye çağırdı

1075

HBDH Yürütme Komitesi, PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü yazılı bir mesajla kutladı. HBDH, “faşizme karşı direnişi daha fazla yükseltmeye, örgütlenmeye” çağırdı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, “Kürdistan İşçi Partisi’nin 27 Kasım 1978’de resmi olarak kurulmasından bu yana 40 yıl geçmiştir. 41. mücadele yılına girmekteyiz.27 Kasım’ın yıldönümünü emperyalist güçlerin ve T.C devletinin saldırı, katliam ve tehditleri ile karşılamaktayız” dedi.

“PKK geleneğinin başta Kürt halkı olmak üzere toplumun geniş kesimlerinde oluşturduğu direniş ruhu egemen güçleri rahatsız etmeye devam etmektedir” diyen HBDH, şunları ifade etti:

“Geçmişte uluslararası bir komplo ile PKK’yi teslim almaya heveslenen emperyalist güçler şimdi de gerillaya karşı en gelişmiş askeri teknolojiyi kullanarak, PKK yönetim üyelerinin yakalanması için para ödülü koyarak sonuç almak istemektedir. Emperyalist güçler T.C devletine verdikleri askeri, ekonomik, siyasi destekle PKK’yi etkisiz kılmak istemektedirler. Amaçlanan PKK şahsında Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini yenilgiye uğratmak, teslim almaktır.”

Kürdistan İşçi Partisi’nin “geçmişte olduğu gibi bugün de tüm bu kirli hesapları boşa çıkaracak güce ve birikime sahip” olduğunun altını çizen HBDH, “Emperyalist-kapitalist güçler asla sonuç alamayacaktır” vurgusunda bulundu.

Açıklamada devamla şunlar yer aldı:

“PKK, Kürt halkının kurtuluş ve özgürleşme gücü olmayı başarmış bir harekettir. Kültürel ve fiziki soykırıma karşı hep direniş içinde olmuştur. Askeri, siyasi, toplumsal bir hareket olmayı başarmış, toplum içinde kök salmıştır. Bu anlamıyla en geniş toplumsal kesimlere ulaşmayı başarmış, direniş kültürünü, ulusal-demokratik bilinci topluma taşırmış, Kürdistan’da adeta bir Kürt aydınlanmasına öncülük etmiştir. Sömürgeciliğe ve faşizme karşı bir direniş kültürü oluşturmuştur.

40 yıllık tarihinde PKK çok büyük saldırılara maruz kalmıştır. Bu faşist saldırılar sonucu ağır bedeller verilmiş, çok değerli Kürt yurtseverleri ve PKK kadroları şehit düşmüştür. Faşist soykırımcı T.C devleti tarafından Kürdistan’ın coğrafyası, kentleri, köyleri yıkılmış, yakılmış, yağmalanmış, milyonlarca insan zorla göçertilmiştir. Kürt halkının özgürlük, adalet ve eşitlik taleplerine karşı T.C devletinin bu vahşi ve insanlık dışı uygulamaları karşısında Kürt halkı ve PKK geri adım atmamış, tam tersi daha fazla direniş ve mücadele içinde olmuştur.

27 Kasım’dan bu yana çok büyük bir direniş geleneği, örgütsel-pratik deneyim ve tecrübe oluştu. Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci, demokratik, yurtsever kesimler bu birikimi doğru temelde sahiplenmeli ve geliştirmelidir.

Kürdistan İşçi Partisi’nin 40. yıl dönümünde Kürt halkı ve PKK’ye karşı yapılan tehdit, askeri saldırı ve imha girişimlerine karşı devrimci-yurtsever kamuoyunu daha duyarlı ve dikkatli olmaya, faşizme karşı direnişi daha fazla yükseltmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz.

PKK’nin kuruluşundan bu yana boy verip serpilmesine, kök salmasına neden olan tüm şehitlerini saygı ile anıyoruz. PKK kadrolarının, yurtsever Kürt halkının ve dostlarının 40.kuruluş yılını kutluyor, önümüzdeki mücadele döneminde başarılar diliyoruz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız