HBDH Milisleri’nden Üst Üste Sabotaj Eylemleri

1172

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Milisleri yaptığı açıklamalarda son bir hafta içerisinde birçok sabotaj eylemini üstlendi. Yapılan açıklamalarda 26 Temmuz’da İzmir’de palet üretim ve depolama tesisi ,yine 26 Temmuz’da Ataköy ve Pendik Marina’da bulunan lüks yatlar, 27 Temmuz’da Bodrum’da lüks sürat yatı ve 28 Temmuz’da İstanbul Ambarlı Limanı’nda yük gemisi HBDH Milisleri tarafından imha ettiğini duyurdu.

Açıklamalara göre ”26 Temmuz 2019 günü İzmir Bornova Pınarbaşı bölgesinde bulunan Palet üretim ve depolama tesisi tarafımızca ateşe verilerek imha edilmiştir. Saatlerce süren söndürme müdahaleleri sonuç vermemiş, fabrika kül olmuştur.” denildi.

Eylemi Suruçta ölümsüzleşen Ali Can Vural’a atfeden milisler açıklamanın devamında şunları belirtti.” Bu eylemimizi; AKP-IŞİD ortaklığı ile organize edilen Suruç Katliamında ölümsüzleşenlere atfediyoruz. Deniz Gezmiş’in üzerinde sembolleşen yeşil parkeye parası yetmediği için, sadece fotoğraf çektirerek paylaşan, 19 yaşında ki Ali Can Vural’ın “devrimci ruhu” bu topraklarda hesap sormaya devam edecek. Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların, İbrahim Kaypakkayaların, Mazlum Doğanların, 14 Temmuz Direnişçilerinin, Kemal Pirlerin, “Selamını” getirmeye devam ediyoruz. IŞİD’ çetelerini Rojava’da yok eden birleşik mücadelemiz, onun en büyük savaş ve katliam ortağı AKP’yi de sömürü düzenini de sarayını da kül edecektir.Temmuz ayında ölümsüzleşen Ulaş Adalı’nın dediği gibi; “Ant olsun ki, şart olsun ki hesap sorulmadık tek bir gün olmayacak”

Suruç Şehitleri Ölümsüzdür!”

Ataköy ve Pendik Marina’da gerçekleştirilen eylemler için açıklamada bulunan HBDH Milisleri şunlara değindi.” Bu eylemimiz; işçileri, emekçileri aşağılayarak işten atan, maaşlarına el koyarak kendilerine lüks hayatlar kuran patronlara yöneliktir. Yine son günlerde, AKP-MHP faşizmi başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarını yeni bir işgal hareketi ile tehdit ediyor. DAİŞ’in büyük ortağı AKP, çetelerin yapamadığını şimdi Rojava sınırına asker yığınağı yaparak kendisi yapmak istiyor. Bu bölgeyi yangın yerine çevirmek, halkları ateşe atmak demektir. Ancak bilinsin ki orada ateşlenen her işgal ve katliam fitili, İstanbul’da, İzmir’de kendilerini de yakacaktır. Savaştan, işgalden ve faşizmden beslenerek zenginleşenler ve kendilerine lüks hayatlar kuranların peşini bırakmayacağız. Ezilen halkların tek bir küçük çocuğu gece huzurlu uyuyamıyorsa, bu savaştan beslenenlerde yatağında rahatça uyuyamayacaktır.”

Ambarlı Limanında yakılan Gemi için yapılan açıklamada HBDH milisleri

”Çıkan yangın sonrası gemi kullanılamaz duruma getirilmiş, sömürüyü, işçi cinayetlerini üreten, faşist sistemin ekonomisine yönelik eylemimiz liman faaliyetlerini saatlerce sekteye uğratmıştır. Türkiye emekçilerine ve ezilen halklarına yoksulluk ve sefalet dayatan iktidar gücü, saray yaşamlarına devam etmektedir. Halkın yoksulluğa itirazlarına karşı Erdoğan “Uçaklar, helikopterler fıstık, leblebi atmıyor. Bunun bir ekonomisi var” diyerek halktan çaldıklarını savaş tüccarlarına ve kendi lükslerine yatırdığını beyan ediyor. Faşizmin ortağı Bahçeli, Rojava Halklarını hedef göstererek “Fıratın doğusuna bomba olup yağacaksak, ateş olup yakacaksak” ifadeleri ile ezilen mazlum halkları katletme hayalleri kuruyor.Bu topraklarda halklar, emekçiler, kadınlar, gençler güvende değilse, saraydakilerde, onun destekçileri de kendilerini güvende hissetmesin. Rojava’ya, mazlum halkların evine ateş topu olup yakma niyetinde olanlar, o ateşin dumanı daha şimdiden İstanbul, İzmir semalarından yükseliyor.” diyerek eylemin amacını belirtti.

Son olarak Bodrum’da 27 temmuz günü gerçekleştirilen eylem için ise ” İşçiler, emekçiler, esaret dayatılan Kürt Halkı, Aleviler, kadınlar, gençler, kısacası bu toprakların büyük çoğunluğu, AKP-MHP faşizminin sömürüsü ve saldırganlığı altında yönetilirken, bu iktidar sayesinde zenginleşerek şatafatlı hayatlar süren, bir avuç zengin asalak sınıf, hedefimizdir.” denildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız