Çağın Devrimciliği, Atakan Mahir’den Mehmet Ali’ye Zamana Meydan Okuyor! – DKP/Birlik

1243

Birleşik devrimin öncü savaşçısı, Mehmet Ali Kasırga yoldaşımız, bir yıl önce bugün, Atakan Mahir ve yoldaşları ile birlikte, Dersim Pülümür dağlarında ölümsüzlüğe ulaştı. Karadeniz köylerinden Sinop’ta lise koridorlarına, oradan da üniversite kampüslerine ve barikat mücadelelerine uzanan Mehmet Ali yoldaş, devrimci kararlılığı ve öncü duruşuyla, biz Komünarlar’a rehber olmaya devam ediyor.

Mehmet Ali yoldaş Sinop’un köylerinde büyümüş, Çerkes bir devrimciydi. Devrimci bir ailenin içinde büyüyen Mehmet Ali yoldaş, Sinop’ta lise okurken mücadele saflarına katılmıştı. Daha sonra üniversiteyi kazanıp gittiği İstanbul’da da, hiç hız kesmeden mücadelesine devam etti. İstanbul onu, cana yakınlığı ve mizansen tavrıyla ama en çok da, barikatlarda ve sokak kavgalarında taviz vermeyen duruşuyla tanırdı. O, tam da bu duruşa uygun bir şekilde, gitmesi gerektiği anda sırtlayarak çantasını, dağlara ulaştı.

Kobane mevzilerinde savaşan yoldaşlarının gösterdiği yönde, yeni devrimci adımların ve Komünar kopuş atağının örgütleyicilerinden oldu. Toprağa düştüğü güne kadar da, bu adımın sorumluluklarını bilerek hareket etti. Rojava’nın her cephesinde bir iz bıraktı. Düşmanın tankı, topu yorulurdu belki, ama onun yorulduğunu göremezdi kimse. Öyle ki o, küfeyi sırtından indirenlerden değil küfesinin üzerine küfe ekleyenlerdendi. Tam da bu yüzden, yine gitmesi gerektiği anda, hiç tereddüt etmeden sırtladı çantasını.

Birleşik Devrim mücadelemizin komutanlarından Atakan Mahir, tıpkı Mehmet Ali yoldaş gibi hiç bitmeyen gülüşü, tavizsiz kavgasıyla bizlerin her zaman rehberi olacaktır. Ayak bastığı her dağda, tırmandığı her kayada Atakan Mahir’in izleri, sözleri capcanlı duruyor. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin her anında coşkusu ve yetenekleriyle sınır tanımadan yer almış, devrim mücadelesini de her an büyütmüştür. Atakan Mahir yoldaşın günümüz dünyasını yorumlayan ve anlamaya çalışan tavrıyla, sorunlara çözümcü yaklaşımı, devrim mücadelesinin ihtiyaçlarını yeni perspektiflerle ele alışı olması gereken devrimciliği bizlere göstermiştir.

Tıpkı dünyanın varoluşunda olduğu gibi devrimcilikte de varoluşsal çekim merkezleri vardır.  Nasıl ki sağlam bir pusula, hep kuzeyi gösterirse; devrimcilikte de sağlam bir pusula, doğru militan hattı, devrimci eylem çizgisini gösterir. Faşizmin gemiyi azıya aldığı, topyekün savaş konseptiyle hareket ettiği bugünlerde; geriye dönenlerin, yolundan gayrı yol bulanların yanı sıra  o, bize yapılması gereken konusunda bir pusula oldu. Dersim’de Atakan Mahir yoldaşın komutasındaki yoldaşlarımız; hedefe ulaşan, öncü bir işaret fişeğini ateşledi.

Birleşik devrim mücadelesinin Dersim’de ölümsüzleşen savaşçılarının bize gösterdiği ve öncülük ettiği yolda yürümek bugün biz Komünarlar’ın görevidir. Komünarlar olarak, dağların kasırgası Mehmet Ali yoldaşı kavganın her gününde yaşatmaya ve rehber edinmeye devam edeceğiz. Yolu yolumuz; kavgası kavgamızdır!

 

DKP/Birlik

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız