İstanbul’da ve Avrupa’da birçok farklı kentte EÖT Savaşçıları anıldı

1163

Rojava’da ölümsüzleşen Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşçıları Ceren Güneş. Aynur Ada, İmran Fırtına ve Demhat Günebakan İstanbul ve Avrupa’nın Londra, Basel, Zürih ve  Braunschweig, Ulm kentlerinde dün anıldı.

İstanbul

Rojava’ya yönelik son saldırılar sırasında ölümsüzleşen Özge Aydın, Göze Altınöz ve Yasin Aydın için İstanbul’da anma etkinlikleri düzenlendi.

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik saldırıları sırasında ölümsüzleşen Türkiyeli enternasyonalist devrimciler; Özge Aydın (Ceren Güneş), Göze Altınöz (Aynur Ada) ve Yasin Aydın (İmran Fırtına) için İstanbul’da anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklere HDP İl Örgütü yöneticileri, Komün Dergi, Birleşik Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Partizan Dergi, Partizan/Yeni Demokrasi Gazetesi, Mücadele Birliği Gazetesi, Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF), Kaldıraç Dergi, Barikat Dergisi ve çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile daha önce Rojava topraklarında ölümsüzleşen devrimcilerin aileleri katıldı.

“Ceren Güneş’in ayak izlerini takip edeceğiz”

İlk olarak 3 Kasım 2019 tarihinde ölümsüzleşen Özge Aydın için HDP Kadıköy İlçe Örgütü’nde etkinlik düzenlendi. Etkinlik, devrim şehitleri için saydı duruşu ardından Aydın anısına hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başladı. Daha sonra etkinlikte Aydın için Edirne, Kandıra, Kırıkkale, Tekirdağ ve Bakırköy cezaevlerinden ‘tutsak komünarlar’ adına gönderilen mektup okundu. Gönderilen mektupta Ceren Güneş’in Rojava topraklarında işgalci güçler ve cihatçı çetelerin saldırılarına karşı devrimi savunmak amacıyla ölümsüzleştiği ifade edildi. Ceren Güneş’in göğü fethetmeye niyetlenen Paris Komünarları’nın izinde olduğu, komünist devrim idealinin komutan düzeyinde bir savaşçısı olduğu vurgulandı. Mektupta son olarak ise “tarihte zulme karşı ilk taşı kim attıysa onun yolundan Ceren Güneş’in ayak izlerini takip edeceğiz” denildi.

Rojava topraklarında ölümsüzleşen devrimcilerin aileleri ortak bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmada Ceren Güneş (Özge Aydın) için “Rojava’nın cesur bir kadını; hem doktor hem militan. Çocuklarımızın can yoldaşı” ifadeleri kullanıldı. Ölümsüzleşen devrimciler için ise “Sizler bizim yüz akımız, onurumuzsunuz. Rojava ceplerinde tarih yazdınız, tarihte sizi yazacak. Toprağın altında ve üstündeki tüm devrimcileri sevgiyle kucaklıyor, selamlıyoruz.” denildi.

Anma etkinliğinde son olarak ise siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri adına konuşmalar yapıldı.

6 Kasım 2019 tarihinde ölümsüzleşen Göze Altınöz ve Yasin Aydın için Birleşik Devrimci Parti İstanbul İl Binası’nda anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Göze Altınöz, Özge Aydın, Yasin Aydın ve Kerem Pehlivan anısına gerçekleştirilen saydı duruşuyla başladı. Ardından Til Temir’de yaşamını yitirenler için hazırlanan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Anmaya birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katıldı. Katılımcılar adına yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği sonlandırıldı.

 

Londra

Rojava’da T.C devleti tarafından yapılan saldırılara karşı savaşarak ölümsüzleşen DKP/Birlik MK üyesi Ceren Güneş (Özge Aydın), DKP/BÖG MK üyesi Aynur Ada (Göze Altınöz) ve DKP/BÖG savaşçısı İmran Fırtına (Yasin Aydın) için bir anma yapıldı. Anma etkinliğine kitlesel bir katılım oldu.

Anma etkinliği açılış konuşması ardından tüm devrim ve komünizm şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ölümsüzleşen 3 özgürlük savaşçısı şahsında hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Anmada HBDH, PYD temsilcisi, Kürt Halk Meclisi ve MLKP adına konuşmalar yapıldı. Anma etkinliğinde ayrıca TKP-ML Komünist Kadınlar Birliği ve TKP-ML TİKKO Genel Komutanlık bildirileri okundu.

Braunschweig 

Almanya’nın Braunschweig kentinde Mozaik Kültür Merkezi’nde DKP/Birlik MK Üyesi Ceren Güneş şahsında Enternasyonal Özgürlük Savaşçıları anıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada Ceren Güneş ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra FED-DEM, Hannover Partizan, Komün Dergisi, MLPD, TJK-E ve Antifa Hildesheim temsilcileri birer konuşma yaptı.

Ceren Güneş şahsında tüm Rojava devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Komün Dergisi temsilcisi şunları belirtti: “Partimiz önderlerinden, enternasyonal özgürlük taburu komutanlarından Ceren yoldaş Rojava devriminde, 12 Mart Kızıldere ruhunu ve devrimci siper yoldaşlığı ruhunu yeniden yakaladı. İbrahim Kaypakkaya direnişçiliğini ve Diyarbakır zindanlarından Mazlumca tutuşmanın timsali oldu. Onlar kendinden öncekilerin ayak izlerini aradı. Bizler de Cerenlerin ayak izlerine basarak zafere yürüyeceğiz.”

Kuzey saha Federasyonu yürütmesi adına konuşan M. Letif Karakaş bir konuşma gerçekleştirdi. Karakaş, Güneş şahsında bütün şehitleri andı.

“Rojava’da insanlık mücadelesinde binlerce şehit verildi, barbar DAİŞ ve diktatör Erdoğan çetelerinin Kürt halkı üzerinde bir soykırım uyguluyor” diyen Karakaş, buna karşı mücadelenin ortaklaşa bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Rojava’daki enternasyonalist savaşçıların telefon ile bağlanarak konuşma yapması ardından anma sona erdi.

Zürih

Zürih’te gerçekleştirilen anmada EÖT Savaşçıları anıldı. Anma programına MLKP, DKP/BÖG, MKP ve TKP-ML katılım sağladı. Etkinlik saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı ile başladı. Etkinliğin devamında Rojava’dan EÖT Savaşçıları etkinliğe bir bağlantı gerçekleştirdi ve Ölümsüzleşen EÖT savaşçılarının anılarının olduğu videolar izlendi. Anma etkinliği Grup Umuda Haykırış’ın müzik dinletisi ile son buldu.

Ulm

EÖT Şehitleri Aynur Ada,İmran Aydın ve Ceren Güneş icin Ulm’de partizan taraftarları tarafından düzenlen anmaya SYKP ,DKTM,ADHK nın katilimıyla yapıldı.

Ulm alanından gerillaya katılan ve 2004 yılında şehit düşen Cafer Kara şahsında saygı duruşunu  ardından DKP nin Şehitleri için yazdığı bildiri okundu.Ardından sehitlerin konuşmalarından bir kesit sunuldu.Son olarak DKP/BÖG ve TiKKO Rojava komtanlığının ortak sinevizyonuyla etkinlik son buldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız