Newroz; Bir Halkın Tarihe Giriş Yaptığı Gün – DKP/Birlik

1231

Tam da karlar erirken yürüdüler / İncecik derelerce süzülüp nehirleştiler Kabarıp taştılar köpürüp derinleştiler / Ninowa surlarında denizlere girdiler    O gün dağlardan ateşlerle inen Medler / Ninowa artık yoktur dediler…”

Newroz; Kürt halkının ulusal kimliği ve onuru için serhildana kalktığı gündür.

Newroz; özgürlüğe aç bir halkın, ulusal kimliğiyle var olmak için, demokratik ve özgür bir yaşam için, dağda baş eğmez gerilla mücadelesiyle, kentlerde yakılan ateşin etrafında dilana dururcasına yükseltilen serhildanlarla, bir coğrafyanın boydan boya gökkuşağını kıskandırırcasına büründüğü sarı-kırmızı-yeşil renkleriyle başkaldırının günüdür.

Newroz; Kürt halkının bir coğrafyayı, dört parça Kürdistan’ı özgürlüğün rengine dönüştürmek için bir kez daha kavilleştiği gündür.

Newroz; Kürt halkının, ölümü gözünde küçülterek çocuğu-genci-yaşlısıyla, kadını-erkeğiyle ayağa kalktığı; dağlarda-kentlerde, etle-kanla, dişle-tırnakla onca bedel ödeyerek var ettiği gündür.

Newroz; Kürt halkının yıllar yılı baş eğmez bir mücadeleyle kendi kaderini eline alma mücadelesini keskinleştirdiği gündür.

Newroz; tarihi ele geçirmek için, kendi tarihlerini inşa etmek için, “ateşin ve güneşin çocukları”nın serhildanı yükselttiği gündür.

Newroz; bugün artık, Kürt halkının sadece kendisini hawarlarla ifade etmekten çıktığı, her yerden zafer tilililerini yükselttiği gündür.

Kürt halkına ve tüm bölge halklarına; işçi ve emekçilere, enternasyonalist mücadeleyi yükseltenlere kutlu olsun!

DKP/Birlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız