Türkiye’li devrimciler ve enternasyonalistler: “Zafer bizim olacak!” – Video

4319

Afrin’de AKP İktidarının ve çetelerinin başlattığı işgale karşı bir ayı geçkin süredir devam eden Afrin direnişinde yer alan Türkiye’li devrimciler ve Enternasyonalistler Medya Haber’in sorularını cevapladı.

Afrin kent merkezinde, savaş cephesine gitmeden önce Medya Haber’in sorularını yanıtlayan devrimciler şunları söyledi: ” Savaşın başından beri Afrin’deyiz. Bugün tarihsel birgün görüyorsunuz canlı yayındayız ve Afrin merkezi capcanlı, kimsenin bir yere gittiği yokü bir tarafta arkadaşlarımız cephede savaşıyor.Biz bize düşen tarihsel görev ve sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bizim bu tarihsel mirasımız Deniz Gezmiş’lerden, Mahir Çayan’lardan, İbrahim Kaypakkaya’lardan, Ulaş Bayraktaroğlu’lardan, Teğmen Ali’lerden, Nubar Ozanyan’lardan gelmiştir. Biz bunu sonuna kadar, Kürt halkıyla faşizme karşı mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. İnsanlık onuru, insanlığın simgesi burada. Karşımızda ise kanla, gözyaşıyla, vahşetle beslenen bir faşizm var. Tıpkı Stalingrad savaşındaki gibi biz Afrin’i, Kobane’yi savunduğumuz gibi sonuna kadar savunacağız.

Türkiye halklarına çağrımızdır, yalanlara kanmayın. Bu savaş sizin savaşınız değil, Türkiye’nin gerçeklerine dönün bakın açlık, yoksulluk, çürümüşlük, yozlaşma hat safhada. Türkiye burjuvazisi çöküşte ve bu çöküşü engellemek için Afrin’i ve Rojava Devrimini boğmak istiyorlar. Biz Türkiye’li ve enternasyonalist devrimciler olarak buna karşı herkesi ayağa kalkmaya, silahlanmaya ve Türkiye burjuvazine karşı, faşizme karşı savaşmaya çağırıyoruz. Çünkü ancak halkların birlikte mücadelesi ile zafer kazanılabilir. Ve zafer bizim olacak.”

Açıklamanın ardından Afrin kent merkezinden ayrılan savaşçılar, savaş cephelerine doğru yola çıktı.

Türkiye’li devrimciler ve enternasyonalist savaşçıların Medya Haber ile yaptığı röportajın tamamını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=y19H4ZguX88&feature=youtu.be

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız